Ruimte om jezelf te zijn

Over ons  

Wie zijn wij?

Wij zijn Renée en Frank. Samen met onze kinderen en Franks ouders wonen wij aan de Emslandweg in Ommen. Hier hebben de ouders van Frank een prachtig bedrijf opgebouwd, op het gebied van sport en recreatie (voor meer informatie: Emsland Ommen). In 2018 hebben wij het bedrijf overgenomen.

In 2017 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na 9 jaar binnen de GGZ/verslavingszorg/LVB gewerkt te hebben en verschillende opleidingen en cursussen te hebben gevolgd, heb ik (Renée) besloten om mijn hart te volgen en de stap te wagen om zelf een plek op te richten waar ik mensen kan helpen zichzelf weer terug te vinden. Ik heb mijn baan opgezegd om mij volledig te kunnen richten op het opzetten van mijn eigen onderneming.

De naam puur! en paarden komt voort uit het feit dat wij houden van echtheid, puurheid en eerlijkheid. Open zijn tegen elkaar en een ieder de ruimte geven en respecteren. Het stukje paarden was voor mij (Renée) heel logisch, deze spelen een grote rol in mijn leven, zie hieronder waarom.

Renée

Renée

Geboren in 1984 in Enschede en in 2010 door de liefde in Ommen terecht gekomen. Van jongs af aan ben ik altijd veel met dieren en dan met name paarden, bezig geweest. 

Mijn allereerste pony heette Mikado's Tequila, een Tinkerruin waar ik heel veel van heb geleerd en heel veel mee heb ontdekt. Uren rijden, picknicken, gekke dingen doen, wedstrijden, zwemmen, door de McDrive... Je kunt het zo gek niet verzinnen! Maar vooral was hij m'n beste maatje en gaf hij mij het vertrouwen om dingen te doen die ik alleen niet durfde. Na Mikado zijn er nog een aantal pony's geweest, waar ik allen veel van heb geleerd.

Eerder had ik ook de droom om een grote stal te hebben, veel te rijden en prijzen te winnen. Helaas bleek ik op dat gebied wat minder getalenteerd dan ik hoopte... Gelukkig vind ik vooral het werken met paarden, in vrijwel iedere vorm, leuk en ligt mijn prioriteit niet bij het rijden. In de loop der jaren met veel verschillende paarden gewerkt, maar mijn hart blijft toch liggen bij de pony's. 

Toen ik toch wat anders moest doen, ben ik begonnen met de opleiding Toegepaste Psychologie. Hierin heb ik mij gespecialiseerd in de psychodiagnostiek. Dit houdt in het kort in dat ik testpsychologisch onderzoek uitvoer op allerlei gebieden (intelligentie, neuropsychologisch, persoonlijkheid, sociaal-emotionele ontwikkeling). Ik heb gewerkt binnen de reguliere GGZ, Langdurige Zorg (psychisch kwetsbaren, veelal met psychoses), Duurzaam Verblijf (dubbeldiagnose verslaving/psychiatrie) en tot en met juli 2017 bij een organisatie waar verschillende cliënten met een (SG)LVG/Psychiatrie/Forensische achtergrond verblijven. Hier werkte ik met (jong)volwassenen met zeer complexe problematiek.

​In 2014 heb ik besloten om mij naast mijn gewone werk als psychodiagnostisch werker, te verdiepen in het coachen en begeleiden van kinderen. Hiervoor heb ik de opleiding Kindercoaching gevolgd bij Centrum Tea Adema. Daarnaast heb ik in januari 2017 de opleiding tot ACT-therapeut gevolgd en ben ik mij nog steeds aan het verdiepen in deze geweldige therapievorm!

​Mijn kracht

Mijn kracht ligt vooral in mijn benadering van de mensen waarmee ik werk. Ik vind het belangrijk dat iemand zichzelf kan zijn en zich veilig voelt om dit te kunnen laten zien. Ook kwetsbare kanten, emotie, alles mag er zijn. 

Een open communicatie, waar ruimte is om alles te zeggen, is een belangrijke waarde voor mij. Met woorden, maar ook non-verbaal. Soms is iets niet in woorden uit te leggen of weet iemand niet hoe hij of zij moet reageren. Dat is oke! Ik werk graag met dieren en de natuur, omdat deze een puurheid hebben waar wij als mens niet aan kunnen tippen. Zonder (voor)oordeel, zonder kritiek, maar wel duidelijk en zonder omweg.

Frank

Frank is mijn partner, mijn beste vriend en sparring partner. In het dagelijks leven werkt hij eveneens als zelfstandig ondernemer en runt hij Sport- en Recreatiecentrum Emsland. Hij is judoleraar, buitensportinstructeur en organiseert regelmatig grote toernooien. Buiten deze bezigheden staat Frank altijd klaar om te helpen waar nodig. Hoewel hij in eerste instantie niet zo heel veel met dieren had, kan hij niet meer ontkennen dat hij onze kleine beestenstapel toch wel een beetje leuk vindt... 

E-mail