Ruimte om jezelf te zijn

Dieren

Op ons erf lopen een aantal dieren, welke een belangrijk deel van de 'familie' zijn. 


Lancelot

Lance

'Sir' Lancelot is onze hond. Geboren 30 oktober 2014 in Griekenland en sinds maart 2015 bij ons. Hij valt vooral op door zijn mooie blauwe ogen. Hij is erg waaks, maar eigenlijk heeft hij maar een heel klein hartje en is hij gek op knuffels. Onze kinderen gebruiken hem als levende hondenknuffel en zijn stapelgek met hem (en andersom!) Hij loopt graag los en kan dan uren struinen. Vanwege alle gasten mag dit helaas niet altijd, maar soms weet hij er tussenuit te piepen. Wanneer je bij de familie hoort, is hij niet meer bij je weg te slaan (helemaal wanneer je eens wat lekkers bij je hebt!) en gaat hij voor je door het vuur!


Snoetie en Pim

Snoetie en Pim zijn onze twee dwerggeitjes. Ze zijn geboren op 1 mei 2017. Toen ze 3 dagen oud waren kreeg ik een telefoontje dat hun moeder was overleden en of ik ze met de fles groot wilde brengen. Tja, zeg daar maar eens nee tegen! Natuurlijk hebben we ze in huis genomen. En ja, de eerste week hebben ze letterlijk in huis gewoond! Inmiddels hebben ze hun eigen paleisje en vermaken ze zich prima. Doordat ze  zijn grootgebracht met de fles, zijn ze ontzettend lief en mak.  

Kinderen vinden het erg leuk om met ze te spelen en mogen  dan ook gewoon bij ze in hun weitje komen. Inmiddels zijn ze  wat groter, maar nog net zo lief. Pim is gecastreerd, zodat ze  fijn bij elkaar kunnen blijven.. 


Brana

Brana van de Oudewal, mijn allerbeste vriendin en spiegel. Een geweldig paard
met een heel sterk karakter, maar zo geschikt om met kinderen te werken. Brana is geboren in 1999 en daarmee de oudste dame van onze kudde. 


Fairytale

Fairytale (Ebwgrannel Victorian Fairytale) is onze sprookjespony. Via een omweg is ze bij ons gekomen, ik was op zoek naar een Welsh merrie om mee te gaan fokken. Zou bij haar gaan kijken, maar ze was toen net verkocht. Enige tijd later stond ze ineens weer te koop en ik kon haar niet uit mijn hoofd zetten. Soms moeten dingen zo zijn... Ze is heel erg ziek geweest, waarbij we echt bang zijn geweest dat ze het niet zou redden. Wonder boven wonder is ze er weer helemaal bovenop gekomen en straalt ze als nooit tevoren! Helaas is ze niet meer drachtig te krijgen, we hebben het nog een paar keer geprobeerd. Maar de veulens werden steeds vroeg verworpen. Ze heeft afgelopen jaar wel een tijdje bij Condor gelopen toen deze nog hengst was. Voor hem een goede leerschool, hoe gedraag ik mij tegenover oudere merries. 


Huginn

Huginn frá Hollenskum Landamærum is ook een IJslander, geboren op 28 mei 2009. Hij is helemaal zwart, met een klein (echt heel klein) kolletje. Maar deze zie je bijna niet, want hij heeft een enorme voorpluk! Huginn is mijn rijpaard, maar ook met kindjes op zijn rug heel lief. Hij zet dan alleen geen pas harder dan nodig en vindt het vooral gezellig om lekker te knuffelen.

Roatershoeve Condor

In 2017 is Condor aangekocht. Hij is schimmel en zijn vader is Sunwillow Troy. Zijn bewegingen zijn ruim met een mooie zelfhouding.  Condor (of Pluis, zoals hij is omgedoopt door onze dochter) is inmiddels gecastreerd en loopt fijn bij de andere pony's. Hij is superlief en braaf en we denken dat hij een hele leuke kinderpony zal worden.


Puur Belle Boo Roo

Op 31 mei 2018 is onze kudde uitgebreid met de komst van Belle. Belle is alles waar we op hadden gehoopt, een palomino merrie met een bles, 2 witte voeten en blauw in haar ogen. Heel lief, nergens bang voor en altijd in voor een grapje. Ze vindt het heerlijk om met Condor te spelen en Huginn is haar grote vriend.  

E-mail